Köp- och leveransvillkor

 

Allmänt

Köpvillkoren är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma.

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Vi levererar än så länge inom Sverige

För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen.

Alla beställningar sker via Internet

Minimiorder är 150 kr inklusive moms. Order över 600 kr = Fraktfritt

För att få handla i Webbshopen behöver du vara 18 år eller ha målsmans tillåtelse innan köpet genomförs.

Beställningar som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls.

Genom att du skickar iväg din order så har du godkänt köpet och våra köpvillkor.

Produktbilder

Vi har försökt få fram och visa en rättvis bild av våra varor. Färgtonerna kan skifta från olika skärmar till utseendet i verkligheten.

Priser / Betalning

Alla priser är inkl. moms som är 25%.

Det gäller kontant betalning som då är direktbetalning i butiken, förskott till bankgiro eller kortbetalning via Payson. Beställningar som ej är betalda inom 10 dagar makuleras. 

Fraktkostnad tillkommer på alla beställningar. Vid ordervärde överstigande 600 kr bjuder vi på fraktkostnaden

Vi har för närvarande två olika betalningsalternativ:

  • Förskottsbetalning till Bankgiro 5536-3170 Ange alltid OrderID och Namn vid betalning till banken 
  • Kortbetalning via Payson

Tänk på att betala så fort som möjligt vid bankgirobetalning. Då ordrarna packas allt eftersom betalning inkommer så riskerar man att varor kan ta slut om man väntar länge med betalning då vi även har en fysisk butik.

Lager

Artiklar som ligger på webbshopen har vi i lager. Då vi även har en fysisk butik så kan det hända att något kan ta slut innan vi hinner ta bort det från hemsidan. Skulle detta inträffa och någon beställt denna vara så betalas pengarna tillbaka för den varan. Vi restnoterar inget. Vi gör dock vårt allra bästa för att hålla hemsidan uppdaterad.

Leveranser

Vi försöker alltid skicka varorna senast dagen efter att betalningen finns med på bankens lista viket innebär en normal leveranstid på 2-3 dagar.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
De flesta leveranser sker med  DHL till servicepoint.

Det är ditt ansvar som köpare att se till att den leveransadress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt och att alla kunduppgister stämmer

Kommer brevet/paketet åter på grund av att kunden angett fel adress så står kunden för den faktiska portokostnaden vid andra sändningen.

Har din leverans ej dykt upp inom 7 dagar från det att du fått mejl om att den är skickad så måste du höra av dig omgående!

Ångerrätt

Du har enligt Distansavtalslagen, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss och uppger de uppgifter vi behöver. Om du bestämmer dig för att skicka tillbaka varan betalar du endast returportot. Vara skall återsändas i originalförpackning och emballerad enligt våra rekommendationer. Önskar du returnera något så kontakta oss alltid via mejl eller telefon så berättar vi hur du går tillväga.

Reklamationer

Upptäcker du att din vara kan ha skadats i transporten. Anmäl i så fall skadan direkt till distributören.

Privatpersoner har enligt konsumentköplagen tre (3)års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället. Reklamerad vara skall kunna skickas tillbaka till oss, släng därför aldrig en defekt vara!

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.
Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
Moms visas: